ΔΥΟ ΠΕΡΙΠTΩΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ



Στα στατιστικά του Dr Pasricha, η ιστορία της Shanti Devi[1] είναι ίσως η πρώτη περίπτωση μετενσάρκωσης που διερευνήθηκε σοβαρά και δημοσιοποιήθηκε ευρέως. Η Shanti Devi* δεν παντρεύτηκε ποτέ, καθώς πάντα αισθανόταν ως Lugdi και παντρεμένη με τον Kedar Nath Chaubey, παρόλο που είχε πάρει δεύτερη σύζυγο. 
Δεν υστερεί επίσης και η ιστορία του Ινδού Titu Singh**, η οποία γυρίστηκε και σε ντοκιμαντέρ από το BBC που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 1990 στη σειρά των Σαράντα Λεπτών. Εκεί συναντήθηκαν οι δύο οικογένειες του Titu και έγιναν συνεντεύξεις, όπου αναδύθηκαν οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει όταν κάποιος έχει δύο ζωές και προσπαθεί να ζήσει και τις δύο. 
Μια συναρπαστική λεπτομέρεια είναι και αυτή στην περίπτωση του Titu ο οποίος δολοφονήθηκε και έφερε ένα σημάδι στο κεφάλι του όπου υποστήριζε ότι ήταν από τη σφαίρα τον σκότωσε. Ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο με την πληγή που βρισκόταν στην έκθεση αυτοψίας για τον θάνατο του Suresh Verma. Το 1992 ο Titu εμφανίστηκε σε ένα δικαστήριο του Agra και έπεισε τις αρχές ότι ήταν θύμα δολοφονίας, κατονομάζοντας και τον δολοφόνο του! 
Αυτή η αίσθηση της έλξης σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις αποτελεί αναπόσπαστο μέρος τέτοιων αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές και αυτή η ένταση μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο οι μνήμες συνεχίζονται στη παρούσα ζωή. 
Τόσο ο Shanti Devi όσο και ο Titu Singh είχαν προσπαθήσει να ανακτήσουν αυτό που είχαν χάσει. Ωστόσο κατέστη σαφές ότι με κάποιο τρόπο αυτό τους κρατούσε πίσω στο παρελθόν. 



* Shanti Devi (Δελχί 1926) Στην ηλικία των τεσσάρων άρχισε να μιλάει για την «άλλη ζωή» της, συγκρίνοντας τα ρούχα που φορούσε τώρα με εκείνα που φορούσε «πριν». Περιέγραψε λεπτομέρειες της ζωής της όπως ότι ήταν κάποια που ονομαζόταν Lugdi που είχε ζήσει στο Muttra, 80 μίλια μακριά από όπου ζούσε και πέθανε δέκα μέρες μετά τη γέννηση του γιου της. Η Shanti ζήτησε να επιστρέψει στη Muttra για να δει την οικογένειά της και τελικά έστειλε επιστολή στον Kedar Nath Chaubey, τον χήρο της Lugdi. 
Ο Kedar Nath έγραψε πίσω λέγοντας ότι πολλά από αυτά που είπε η Shanti Devi ήταν αληθινά. Ζήτησε από ένα φίλο στο Δελχί να επισκεφθεί την οικογένεια για να μάθει περισσότερα και τελικά αποφάσισε να επισκεφθεί ο ίδιος την Shanti Devi. Η Shanti ήταν εννιά ετών όταν τελικά ο Kedar Nath επισκέφθηκε το Δελχί στις 13 Νοεμβρίου 1935 με τον μικρό του γιο. Κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικής συνάντησης, η Shanti Devi αναγνώρισε τον Kedar Nath και μίλησε για τη ζωή τους μαζί με μια τέτοια πεποίθηση και ακρίβεια που ήταν πεπεισμένος ότι ήταν πράγματι η όψιμη σύζυγός του, που είχε πεθάνει το 1925 στην ηλικία των είκοσι τριών. 
Ως αποτέλεσμα της δημοσιότητας που ακολούθησε, σχηματίστηκε επιτροπή για τη διεξαγωγή έρευνας και αποφασίστηκε να μεταφερθεί η Shanti Devi στη Muttra. Κατά την άφιξη στο σταθμό αναγνώρισε τον πρώην πατέρα της και τους γονείς του από το πλήθος. Καθοδήγησε επίσης τον οδηγό για να την μεταφέρει στην προηγούμενη κατοικία της, επισημαίνοντας τοπικά ορόσημα στο δρόμο. Μέσα στο σπίτι, ήταν σε θέση να περιγράψει την πρώην επίπλωση και διάταξη (καθως ο Kedra Nath δεν ζούσε πλέον εκεί, και αυτά είχαν αλλάξει). Έψαξε σε ένα σημείο οπου είχε κρύψει 150 ρουπίες και όταν δεν τις βρήκε, ο Kedar Nath παραδέχτηκε ότι είχε βρει τα χρήματα και τα πήρε. Η Shanti Devi εξέφρασε τα συναισθήματα της μητέρας προς τον προηγούμενο γιο της και αντέδρασε σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας με εμφανή αναγνώριση και αγάπη.  Η υπόθεση αυτή είναι σημαντική λόγω του μεγάλου ποσοστού των σωστών λεπτομερειών που δόθηκαν και επειδή διεξήχθη έρευνα και πριν από τη συνάντηση των δύο οικογενειών. 

** Titu Singh: (Βaad Ινδία, 1986)  Δυόμισι ετών όταν άρχισε να μιλά για μια προηγούμενη ζωή που τελείωσε βίαια με τη δολοφονία του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Suresh Verma, παντρεμένος με μια γυναίκα που ονομαζόταν Uma και είχε δύο παιδιά,  Ronu και Sonu. Ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με ραδιόφωνα και τηλεοράσεις στην Agra. Ο Titu Singh αισθάνθηκε έντονα ταυτισμένος με το παρελθόν του από τη προηγούμενη ζωή του καθως και με τους γονείς της προηγούμενης ζωής του, γεγονός που έκανε τους παρόντες γονείς του πολύ ανήσυχους.
Αρχικά η οικογένειά του δεν πίστευε, αλλά τελικά τους έπεισε αρκετά ώστε για να στείλουν τον μεγαλύτερο αδελφό του στην πόλη Agra, που βρισκόταν 13χλμ. μακριά από εκεί που έμεναν. Εκεί βρήκε ένα κατάστημα, με το όνομα Suresh Radio, και συναντήθηκε με την χήρα Uma. Ο αδελφός του Titu εξήγησε στην Uma γιατί είχε έρθει και επισκέφθηκε την οικογένειά του την επόμενη μέρα. Ο Titu την αναγνώρισε αμέσως και κάλεσε τους γονείς του να φτάσουν στην «άλλη οικογένειά» του. Μετά μίλησε με τους γονείς του Uma και Suresh Verma, όποτε η οικογένεια του Titu αποφάσισε να μάθει περισσότερα. Όταν ήταν περίπου έξι χρονών ο Titu μεταφέρθηκε στο κατάστημα στην Agra, όπου σχολίασε τις αλλαγές που είχαν γίνει, όπως ήταν η τοποθέτηση νέων ραφιών. Χαιρέτησε την Uma και της υπενθύμισε τα γεγονότα του παρελθόντος από την παντρεμένη ζωή τους, η οποία  τελικά δέχτηκε, με κάποια αγωνία, ότι ήταν η μετενσάρκωση του τελευταίου συζύγου της. Ο Titu αναγνώρισε στη συνέχεια τα δύο παιδιά τους ανάμεσα σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν στο δρόμο. 

Όταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας δίδαξε στον Άγιο Ευάγριο του Πόντου τα θανάσιμα αμαρτήματα, ο αριθμός τους ήταν οκτώ. Ωστόσο, καθώς οι διδαχές...

Σελίδες