ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ και ΓΑΛΑΤΕΙΑ

Ο Πυγμαλίων ήταν ένας γλύπτης με καταγωγή από την Αμαθούντα. Αφοσιωμένος καθώς ήταν με τη δουλειά του, δεν έβρισκε ποτέ χρόνο να ασχοληθεί με το ωραίο φύλο πόσο μάλλον δε να συνάψει κάποιο δεσμό. Η θεά Αφροδίτη τον λυπήθηκε και αποφάσισε να παρουσιαστεί στο όνειρό του.

Όταν ξύπνησε ο Πυγμαλίων, έκθαμβος από την ωραιότητα της γυναίκας που ονειρεύτηκε άρχιζε να σκαλίζει ένα γλυπτό με τη μορφή της. Όταν το τελείωσε, ένιωθε ήδη ερωτευμένος με αυτό.
Ο Πυγμαλίων, σύμφωνα με το μύθο, είχε ερωτευτεί παράφορα το άγαλμα, του μίλαγε και του προσέφερε λουλούδια. Δεν άντεχε όμως άλλο κι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της θεάς.
Κατά τη διάρκεια των Αφροδισίων, έκανε μία προσφορά στη θεά ικετεύοντάς την να ζωντανέψει το άγαλμα. Η Αφροδίτη συγκινήθηκε από την παράκληση του γλύπτη και μεταμόρφωσε το άγαλμα στην πιο ιδανική γυναίκα. Και την ονόμασε Γαλάτεια. Ο Πυγμαλίων δεν έχασε καιρό και την έκανε γυναίκα του.

Σε κάποιες άλλες παραλλαγές του μύθου, ο Πυγμαλίων παρουσιάζεται ως Βασιλιάς της Κύπρου και η Γαλάτεια ήταν η ίδια η Αφροδίτη που χρησιμοποίησε το άγαλμα και παντρεύτηκε τον γλύπτη.

Msc BA Επικοινωνιολόγος - Personality Creator  
Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διαπροσωπικών Σχέσεων 

Όταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας δίδαξε στον Άγιο Ευάγριο του Πόντου τα θανάσιμα αμαρτήματα, ο αριθμός τους ήταν οκτώ. Ωστόσο, καθώς οι διδαχές...

Σελίδες