Το έξυπνο κοροΐδο και 9 τρόποι να επιβάλλεις την γνώμη σου.

 Φίλες και φίλοι μου, σας προσκαλώ να παρακολουθησετε την ομιλία μου με τίτλο:

Το έξυπνο κοροΐδο και 9 τρόποι να επιβάλλεις την γνώμη σου.

Ψυχολογία, αστρολογία, μαντική, τεστ προσωπικότητας και γιατί αγαπάμε τους νικητές!


Σύμφωνα με τις δηλώσεις Barnum του Αμερικανού σόουμαν, ιδιοκτήτη τσίρκου Phineas Taylor Barnum, «κάθε λεπτό δημιουργείται ένα κορόιδο»!

Πειραματιζόμενος σε αυτές τις δηλώσεις, ο καθηγητής Bertram R. Forer, απέδειξε την ισχύ του φαινομένου Barnum ή Forer Effect, δηλαδή υπάρχουν πιστευτές δηλώσεις που μπορούν να γραφτούν για οποιονδήποτε και για όλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ότι άσχετα του δείκτη νοημοσύνης ενός ατόμου, να προβαίνει στην προσωπική του επικύρωση – μεροληπτική επιβεβαίωση, είτε μέσα από την αστρολογία και την μαντική είτε μέσα από την ψυχολογία και τα τεστ προσωπικότητας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο καθένας από μας διαμορφώνει μοτίβα με τα οποία αντιλαμβάνεται τη πραγματικότητα σύμφωνα με τις αισθήσεις του και αφού πρώτα τα επεξεργαστεί προσθέτοντας, αφαιρώντας και αλλοιώνοντας τα δεδομένα στοιχεία με βάση τις αξίες, τα πιστεύω, τα βιώματα του. Ως  αποτέλεσμα, αυτό το οδηγεί ένα άτομο σε απάθεια ή ανόητη δράση ακόμα και παράλογη. κΣυμπερασματικά, προτιμά να αποδίδει την προσωπική του ευθύνη για ότι του συμβαίνει, σε άγνωστες δυνάμεις ή αόριστα στους άλλους και είτε να μην αντιδρά, είτε να κινείται επιθετικά.

-     Τελικά ποιος δικαιούται να θεωρείται έξυπνος και ποιος όχι;

-     Αρκεί ένας υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να εξελιχθεί το άτομο ή καλύτερα να είναι γεννηθεί savant;

- Πως το φαινόμενο Barnum χρησιμοποιείται στις διαπραγματεύσεις, στο μάρκετινγκ και στις διαφημίσεις και που εμπλέκονται οι τεχνικές του Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (Neuro Linguistic Programming-NLP);

-    Πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει  μια διαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλίσει εξαρχής κάποια θετικά αποτελέσματα;

-      Τελικά γιατί ο άνθρωπος χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν παύει ποτέ να διερωτάται για το μέλλον του, ακόμα και όταν αυτό έρθει;


 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ευγενία  Αρβανίτη – Πρεβεζάνου

MSc, BΕπικοινωνιολόγος - Συγγραφέας

Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης

www.evgenia.GR


evgenia.jpg

Με διεθνείς σπουδές επικοινωνίας, κοινωνιολογίας και ανθρωπολογίας, ασχολείται περισσότερο από 25 χρόνια με την έρευνα και προσφορά σε ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων,  συμβουλευτικής ψυψολογίας, προπόνησης και καθοδήγησης ζωής.

Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και ποικίλη αρθρογραφία σε έντυπο και διαδικτυακό τύπο ενώ ασχολήθηκε ως αρχισυντάκτρια και υπεύθυνη έκδοσης βιβλίων, εφημερίδων και εντύπων,  παρουσίαζε, την τηλεοπτική εκπομπή: «το κυνήγι της ευτυχίας». κοινωνικού και συμβουλευτικού περιεχομένου.ενώ είναι ειηγητρια σε συνέδρια και ημερίδες μεταξυ των οποίων στο Παντείο  Πανεπιστημίο, Πανεπιστημίο Αιγαίου, Ενωσης Ελληνων Φυσικών,  κ.α.

Διετέλεσε Βουλευτής Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και είναι μέλος της Ένωσης τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών Ελλάδος.

Ευγενία  Αρβανίτη – Πρεβεζάνου
MSc, BΕπικοινωνιολόγος – τ. Βουλευτής Αττικής
Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης- Συγγραφέας
 

Το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Συλλόγου Συμβουλευτικής- Coaching και  Mentoring Ελλάδος, διευρύνοντας τη συμβολή του coaching, του Mentoring και της συμβουλευτικής στη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης και της απόκτησης των δεξιοτήτων που θα συνεισφέρουν,  τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, ώστε ο άνθρωπος να ζει μία ολοκληρωμένη ζωή με ευημερία και υγεία.

Περισσότερα http://hccma.org/

Όταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας δίδαξε στον Άγιο Ευάγριο του Πόντου τα θανάσιμα αμαρτήματα, ο αριθμός τους ήταν οκτώ. Ωστόσο, καθώς οι διδαχές...

Σελίδες